de Kleedkamer

De Kleedkamer van Zefke

Bij Bie Zefke streven we ernaar om niet alleen de juiste ondersteuning te bieden aan iedereen die onze hulp nodig heeft, maar ook om hen de kans te geven zich goed te kleden en zich waardig te voelen. Onze Kleedkamer is een essentieel onderdeel van dit initiatief daarom zullen we vanaf 1 oktober weer kledingdonaties accepteren. We hopen de Kleedkamer 1 november te openen voor onze gasten. Mensen die behoefte hebben aan schone en nieuwe kleding kunnen een afspraak maken, waarbij ze worden geholpen door een van onze medewerkers of vrijwilligers bij het kiezen van een outfit.

Laten we samenwerken om onze gemeenschap te ondersteunen en ervoor te zorgen dat niemand in de kou hoeft te staan, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen kunnen we levens veranderen door eenvoudigweg warmte en zorg te delen. Doe mee en help ons van de Kleedkamer van Bie Zefke een bron van hoop en troost te maken voor de meest kwetsbaren onder ons.
— bie zefke

Waarom is de opening van de Kleedkamer belangrijk?

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat er in de omgeving te weinig mogelijkheden zijn voor mensen om simpelweg langs te komen en een passende outfit uit te kiezen. Eerder hebben we de donaties moeten stopzetten vanwege de slechte kwaliteit van de kleding die werd geleverd.

Nu willen we graag een echte Kleedkamer openen bij Bie Zefke, met de naderende winter in gedachten. Voor mensen die dakloos zijn en op straat leven, kan de kou zonder warme kleding echt ondraaglijk zijn. Ook voor degenen die te maken hebben met verslavingen of psychische problemen, kan zelfzorg een uitdaging zijn. Daarom vinden we het belangrijk om te kunnen beoordelen wie onze hulp het meest nodig heeft en hen van de juiste kleding te voorzien.

Een eenvoudige, nette outfit kan een enorm verschil maken in hoe iemand zich voelt. Het biedt niet alleen warmte, maar ook zelfvertrouwen. Het stelt mensen in staat om de wereld met hernieuwde hoop te bekijken, zelfs wanneer alles tegenzit.

Wat hebben we nodig?

Om de Kleedkamer zo effectief mogelijk te maken, hebben we bepaalde kledingstukken nodig, vooral met het oog op de naderende winter. We zijn op zoek naar warme winterjassen, truien en spijker- of trainingsbroeken. Schoenen zijn ook van harte welkom. Het is van cruciaal belang dat alle kleding in goede staat verkeert, schoon is en nog bruikbaar is. Nieuwe sokken en ondergoed, nog met kaartjes eraan, worden ook graag geaccepteerd. Let op: we nemen alleen herenkleding aan, aangezien er geen kinderen en nauwelijks dames bij ons te gast zijn. Voor de enkele dames die wel eens iets nodig hebben, hebben we voldoende voorraad.

 

Heb je kledingdonaties die je graag wilt delen? Vanaf 1 oktober zijn we er klaar voor om ze te ontvangen en te verspreiden onder degenen die ze het hardst nodig hebben. Maak een afspraak om de kleding bij ons op locatie af te leveren via het contactformulier. Houd er rekening mee dat we zonder afspraak geen donaties kunnen accepteren.