Hans

Het verhaal van Hans

Hans

“ Als je wilt praten en eten, kun je hier gewoon terecht.”

Op zijn 17e vertrok Hans vanuit Sittard naar Amsterdam. Toen zijn vader verbaasd vroeg “Ga je nou echt weg?” was zijn antwoord: “Ja pap, het is me hier te saai.” Saai werd het leven van Hans zeker niet. Het kende hoge pieken en diepe dalen. Uiteindelijk kwam hij berooid terug naar Sittard en daar vond hij Bie Zefke. “Ik waardeer de vrijwilligers enorm. Ze staan hier elke dag voor ons klaar, koken heerlijk en als je wilt praten of eten, kun je hier gewoon gratis terecht. Geweldig!”

Zijn start in Amsterdam was veelbelovend. Hij koos voor European Studies, rondde deze af en daarna ook nog de opleiding Toegepaste informatica. Een mooie carrière als consultant voor banken volgde. Uiteindelijk besloot Hans fietsbedrijven op te zetten. Ook dat ging goed tot hij met zijn laatste bedrijf op De Wallen terechtkwam. “Na sluitingstijd was de weg naar de kroeg snel gevonden en daar was echt alles voorhanden: drank, drugs en ook vrouwen.” Zijn vriendin verhuisde met hun drie kinderen terug naar Sittard waarna Hans in een totaal verkeerd circuit belandde. “Ik raakte aan de drugs en toen was het hek van de dam. Rekeningen bleven liggen, ik betaalde geen huur meer en dan staat op een gegeven moment de deurwaarder op de stoep…”

Alles kwijt

“Als je veel geld verdient, moet je dat niet uitgeven aan onzin. Daardoor ben ik alles kwijtgeraakt en bleef ik zitten met een enorme schuld.” Met hulp van de Kredietbank hoopt Hans binnenkort schuldenvrij te zijn. In de tussentijd heeft hij weinig te besteden. Gelukkig vindt hij de weg naar Bie Zefke. “Ongelooflijk dat ik hier gewoon terecht kan voor boterhammen en een warme maaltijd. Dit vind je in Amsterdam echt niet hoor. Ontzettend belangrijk dat Bie Zefke er is. Dat moet ook beslist zo blijven!”

 

Lesje geleerd

Hans heeft inmiddels weer contact met zijn kinderen, een goede woonplek in Munstergeleen, al vijf jaar een (lat)relatie en is ook weer te vinden bij zijn voetbalclub Fortuna Sittard! “Ik had als kind al een sjaal met alle handtekeningen. Die was van mijn oma. Die sjaal neem ik nu mee naar elke wedstrijd!” Hij is ook weer aan het studeren voor Particulier onderzoeker/privédetective. “Binnenkort heb ik examen en dat ga ik ook zeker halen.” Daarna gaat hij weer aan het werk. Hij heeft zijn lesje geleerd. “Als je veel geld verdient, moet je dat niet uitgeven aan onzin, want dan ben je in een mum van tijd echt alles kwijt.”