Mario

Het verhaal van Mario

Mario

“ Na een gecompliceerd leven is er nu uitzicht op een rustige oude dag.”

Mario (60) komt al sinds 2016 bij Bie Zefke. Hij kwam naar Sittard om contact te krijgen met zijn zoon. Bij de nachtopvang van Moveoo leerde hij Annelies (69) kennen. In 2017 kregen ze een relatie tot begin 2023. Ze belandden op straat doordat ze de huur niet meer konden betalen vanwege de stijgende energiekosten. Het ging toen al niet goed met Annelies. Ze kwam via de PAAZ in een verzorgingshuis terecht. Mario heeft een tijdelijke woning via Moveoo en wacht nu op een vaste plek – het liefst in Geleen. Zo is hij vlakbij Annelies. Hij bezoekt haar iedere middag. In de ochtenden is hij vaak te vinden bij Bie Zefke. “Ik kom hier graag, het eten is fantastisch, om 10:00 uur lekkere boterhammen en het is er gewoon gezellig. Dat vind ik fijn.”

Het leven van Mario ging niet altijd over rozen. Toen hij werd geboren, kreeg hij de naam Harm, net als zijn opa, maar zijn opa noemde hem Mario, vanwege zijn uiterlijk. Hij is namelijk een Sinti. Hij groeide op in Nijmegen, ging in dienst en zijn ouders verhuisden naar Friesland. Daar leerde hij na zijn diensttijd zijn eerste vrouw kennen. Ze waren nog jong en kregen al snel twee kinderen. Het huwelijk liep stuk. Ook verloor hij het contact met zijn kinderen in 1993. Hij kreeg met zijn tweede vrouw een zoon. Hij leerde haar kennen op het woonwagenkamp in Valkenburg. Ze kochten een auto met caravan en trokken een tijd lang samen rond. Mario handelde in ijzer en kleding en deed ook ‘gewoon’ werk. Een tijdje ging het redelijk goed, maar ook deze relatie strandde. Mario verloor het contact met zijn zoon. Om de relatie met hem te herstellen, kwam hij in 2016 naar Sittard. Het contact kwam er wel, maar was niet blijvend.

Samen vrijuit lachen

Het is nu wachten op een goede plek in Geleen om toch zo veel mogelijk tijd samen met Annelies door te brengen. “Op 6 april 2021 zijn we getrouwd op het stadhuis in Geleen. Daarna zijn we samen koffie gaan drinken en ‘s avonds een biertje, mijn laatste want ik kan niet tegen alcohol.” Samen staan ze nu onder bewind en dat werkt goed. Afgelopen januari heeft Mario een nieuw gebit gekregen – dat mogelijk werd dankzij zijn bewindvoerder. Ook Annelies kreeg eerder al een nieuw gebit. “Dan kunnen we samen weer vrijuit lachen naar elkaar!”

Mario hoopt op een rustige oude dag samen met Annelies in Geleen. “Dan kan ik haar eens met de rolstoel mee naar huis nemen en voor haar koken. Daar verheug ik me op.”

Ze willen graag nog genieten van een paar mooie jaren samen. Hopelijk zien we ze dan af en toe nog eens bij Bie Zefke.