Over Zefke

Missie & Visie

Wat doet bie Zefke?

bie zefke
Huiskamer

bie Zefke is een gastvrij inloophuis dat speciaal is opgericht om dak- en thuislozen te ondersteunen. Wij zijn er voor onze gasten 365 dagen per jaar, en bieden dagelijks een warm welkom met koffie, thee, boterhammen. In de middag bieden wij een warme maaltijd aan.

bie zefke
Tot rust komen

Voor onze gasten is de bie Zefke een veilige haven waar ze kunnen ontsnappen aan het leven op straat. We bieden perspectief, zelfs wanneer de horizon lijkt te vervagen. Hier vinden ze warmte, menselijk contact, en de mogelijkheid om tot rust te komen, zelfs als dit elders schaars lijkt te zijn.

bie zefke
Warme maaltijd

Dagelijks staat er een team van vrijwilligers klaar die de verse maaltijden bereiden voor onze gasten. bie Zefke levert een bijdrage aan het beperken van overlast in het centrum. Het verstrekken van gratis eten en drinken neemt een eerste prikkel tot broodroof en criminaliteit weg. bie Zefke is een voedzame warme maaltijd meer dan alleen voedsel; het is een instrument voor positieve verandering.

bie zefke
Helpende hand

bie Zefke fungeert als een vindplaats voor maatschappelijke instanties in de regio. Wij bieden niet alleen begeleiding aan onze gasten, maar ondersteunen ook hulpverleners in situaties waar het contact moeizaam verloopt. We houden onze gasten in beeld, zelfs als ze dreigen uit beeld te raken bij andere hulpverleningsinstanties. bie Zefke zorgt voor het leggen van hernieuwd contact en een helpende hand.

bie zefke
Respect

Iedereen is welkom, zonder voorwaarden. Achtergrond en afkomst doen niet er zake. We houden geen registratie bij maar kennen iedereen wel bij naam. Er is één simpele regel bie Zefke, we behandelen elkaar met respect.

Wilt u Zefke steunen?

Wil jij ons werk steunen? Doneer vandaag nog!