FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde
vragen

bie Zefke is een gastvrij inloophuis dat speciaal is opgericht om dak- en thuislozen te ondersteunen. Wij zijn er voor onze gasten, 365 dagen per jaar, en bieden dagelijks een warm welkom met koffie, thee, boterhammen en een voedzame warme maaltijd in de middag. Maar we zijn meer dan alleen een plek om te eten. Bie Zefke streven we ernaar om een veilige haven te creëren waar onze gasten even kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen en een moment van warmte en menselijk contact kunnen ervaren. Ons toegewijde team staat klaar om naar hun verhalen te luisteren en, indien nodig, door te verwijzen naar de juiste zorginstanties. Wij begrijpen dat dak- en thuisloosheid complexe uitdagingen met zich meebrengt, en daarom bieden we niet alleen maaltijden en een luisterend oor, maar proberen we ook te helpen bij het vinden van duurzame oplossingen voor onze gasten. Bij bie Zefke geloven we in het herstellen van waardigheid en het bieden van hoop aan degenen die het het hardst nodig hebben. Kortom, Bie Zefke is veel meer dan alleen een inloophuis; het is een plek van medeleven, solidariteit en ondersteuning voor dak- en thuislozen in onze gemeenschap. 

• E-mail Voor vragen, verzoeken of meer informatie kun je ons altijd een e-mail sturen naar info@bie-zefke.nl

• Contactformulier
Je kunt ook ons handige contactformulier op onze website invullen voor directe communicatie. Ga naar contact om het formulier in te vullen.

• In persoon
We verwelkomen je graag in onze huiskamer. Ons adres is President Kennedysingel 18 in Sittard. Hier zijn onze openingstijden:
– Doordeweekse dagen: 10:00 – 14:00 uur
– Weekenddagen: 10:00 – 12:00 uur We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen of langs te komen. Ons team van medewerkers en vrijwilligers staat altijd klaar. Samen kunnen we het verschil maken in het leven van dak- en thuislozen. 

  1. Verbinding: We bieden een veilige en gastvrije omgeving waar mensen zich kunnen verbinden met anderen. Of je nu dakloos bent, thuisloos of in financiële moeilijkheden verkeert, iedereen is welkom om te praten, delen en menselijk contact te ervaren. We streven ernaar om de eenzaamheid te doorbreken en verbindingen te herstellen.

    2. Basisbehoeften:
    We begrijpen dat voedsel, onderdak en rust fundamentele behoeften zijn. Daarom bieden we dagelijks een warme maaltijd, koffie, thee en een plek om even op adem te komen. Voor onze gasten kan dit een cruciale ondersteuning zijn bij hun dagelijkse overleving.

    3. Counseling en doorverwijzing:
    Ons toegewijde team is beschikbaar om te luisteren, te begeleiden en indien nodig, door te verwijzen naar gespecialiseerde zorginstanties. We begrijpen dat het omgaan met uitdagingen vaak professionele begeleiding vereist, en we streven ernaar om mensen te helpen toegang te krijgen tot de juiste hulpbronnen. Kortom, bie Zefke is er voor een diverse gemeenschap van dak- en thuislozen, evenals mensen in financiële moeilijkheden. We streven naar het vervullen van een breed scala aan behoeften, van basisvoorzieningen tot emotionele ondersteuning en doorverwijzing naar passende zorg. We geloven in de kracht van menselijkheid en streven ernaar om een positieve impact te hebben op het leven van degenen die we dienen. 

Bij bie Zefke zijn we er trots op dat we al onze maaltijden en hulp gratis kunnen aanbieden. We begrijpen dat basisbehoeften zoals voedsel en onderdak essentieel zijn voor het welzijn van onze gemeenschap. De mogelijkheid om al deze diensten kosteloos aan te bieden, is mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente en andere donaties. We zijn dankbaar voor alle steun die we ontvangen en zijn vastbesloten om onze gemeenschap te blijven ondersteunen met gratis maaltijden en hulp aan degenen die het het hardst nodig hebben. 

Bie Zefke verwelkomen we graag enthousiaste vrijwilligers om ons team te versterken. Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij ons inloophuis, zijn er verschillende manieren om betrokken te raken:

Bekijk onze vacaturepagina: We plaatsen regelmatig vacatures voor vrijwilligerswerk op onze website. Hier vind je gedetailleerde informatie over de beschikbare functies, vereisten en hoe je kunt solliciteren. Ga naar de vacaturepagina om te zien of we op dit moment specifieke versterking zoeken.

Loop eens binnen:
Je bent altijd welkom om bij ons binnen te lopen en persoonlijk kennis te maken met ons team en onze activiteiten. We kunnen je dan meer vertellen over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en eventuele openstaande posities.

Stuur een open sollicitatie:
Als je interesse hebt om vrijwilliger te worden bie Zefke, maar er op dit moment geen specifieke vacatures beschikbaar zijn, kun je ons altijd een open sollicitatie sturen. We waarderen je betrokkenheid en zullen je gegevens bewaren voor toekomstige mogelijkheden.

We zijn erg dankbaar voor de inzet van onze vrijwilligers, die een essentiële rol spelen in het ondersteunen van dak- en thuislozen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de levens van mensen in onze gemeenschap. 

bie Zefke zijn we afhankelijk van donaties om onze missie voort te zetten en dak- en thuislozen te ondersteunen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen:

Financiële donaties: Als je financieel wilt bijdragen, kun je dit eenvoudig doen door onze donatiepagina te bezoeken. Op deze pagina vind je verschillende opties om een bedrag te doneren via een beveiligde betaallink. Je bijdrage helpt ons om essentiële diensten te blijven bieden aan degenen die het nodig hebben.

In natura donaties: We waarderen ook donaties van goederen en andere benodigdheden. Op onze donatie pagina vind je een lijst met specifieke producten die we momenteel goed kunnen gebruiken. Dit kan variëren van kleding en hygiëneproducten tot non-perishable en voedselitems. Deze goederen kunnen na het maken van een afspraak op locatie worden afgegeven.

We zijn dankbaar voor alle steun die we ontvangen, of het nu financieel is, in de vorm van goederen of voedseldonaties. Jouw bijdrage maakt een verschil in het leven van dak- en thuislozen en helpt ons onze gemeenschap te ondersteunen. Bezoek onze donatiepagina op [link naar donatiepagina] voor meer informatie en om bij te dragen aan onze missie.” 

bie Zefke hechten we veel waarde aan financiële transparantie en de verantwoording van de donaties die we ontvangen. Ons beleid is gericht op zorgvuldig beheer van alle financiële middelen om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden ingezet om daklozen te ondersteunen en onze missie te vervullen. Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot donaties en financiële transparantie:

Donaties We ontvangen donaties in verschillende vormen, waaronder financiële bijdragen, materiële giften en vrijwilligerswerk. Alle donaties worden zeer gewaardeerd en dragen bij aan onze dienstverlening aan daklozen.

Financieel beheer Ons bestuur zorgt voor een zorgvuldig financieel beheer. We houden bij hoe donaties worden besteed en zorgen ervoor dat deze worden gebruikt voor programma’s en diensten die direct ten goede komen aan daklozen.

Transparantie We zijn toegewijd aan transparantie in ons financiële beheer. Jaarlijks publiceren we een financieel verslag dat inzicht geeft in onze inkomsten en uitgaven. Dit verslag is beschikbaar voor het publiek en onze donateurs. Klik hier om ons verslag in te zien.

We willen onze donateurs bedanken voor hun vrijgevigheid en vertrouwen in ons werk. Uw steun maakt het mogelijk dat we daklozen kunnen helpen en streven naar een betere toekomst voor hen. 

Absoluut, bie Zefke verwelkomen we vrijwilligers met professionele ervaring, zoals counselors, artsen en andere professionals, om ons te helpen bij het bieden van hoogwaardige diensten aan daklozen. We geloven dat vrijwilligers met specifieke expertise van onschatbare waarde kunnen zijn voor onze missie.

Als je interesse hebt om als professionele vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan, nodigen we je van harte uit om onze vacaturepagina te bezoeken. Op die pagina vind je informatie over de beschikbare vrijwilligersfuncties, de vereisten en hoe je kunt solliciteren. We moedigen je aan om te ontdekken hoe jouw vaardigheden en ervaring kunnen bijdragen aan het ondersteunen van dak en thuislozen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Ga naar de vacaturepagina 

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, evenementen en activiteiten van bie Zefke, hebben we verschillende manieren waarop je met ons verbonden kunt blijven:

Volg ons op sociale media We zijn actief op verschillende sociale-mediaplatforms, zoals Facebook, Instagram, en Linkedin. Door ons te volgen op deze platforms, krijg je regelmatige updates over onze evenementen, verhalen van gasten die we ondersteunen, en andere relevante informatie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief We sturen een nieuwsbrief uit die eens per kwartaal verschijnt. Hierin delen we verhalen, nieuws en aankondigingen van evenementen. Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief door [link naar aanmeldpagina nieuwsbrief].

Bezoek onze website We plaatsen regelmatig nieuwsberichten en updates op onze website. Door onze website te bezoeken, kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en activiteiten. 

Onze toekomstplannen en updates over onze locatie zijn te vinden in ons beleidsplan, dat beschikbaar is op onze website. In ons beleidsplan beschrijven we onze visie, doelstellingen en de stappen die we nemen om onze dienstverlening aan dak- en thuislozen te verbeteren en uit te breiden. Je kunt het beleidsplan downloaden en lezen om een dieper inzicht te krijgen in onze langetermijnplannen.

Op dit moment bevinden we ons in een tijdelijke locatie, maar we zijn blij om te delen dat we plannen hebben om volgend jaar over te gaan naar een nieuwe vaste locatie. We begrijpen dat stabiliteit belangrijk is voor zowel onze medewerkers als de daklozen die we ondersteunen. Via onze website en onze nieuwsbrief zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot onze nieuwe locatie.

We kijken ernaar uit om onze missie voort te zetten en onze diensten te blijven uitbreiden om dak- en thuislozen te helpen. Jouw steun en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde voor ons, en we danken je voor je interesse in de toekomst van bie Zefke.